T O M R U M - byrumsudstilling

(Siden er under opbygning)

Vision

Kunstprojektet TOMRUM er en billedkunstnerisk undersøgelse af, hvordan samtidskunsten kan bidrage til at skabe nye rammer for yderområdernes potentialer, og hvordan yderområderne i Danmark kan bidrage til samtidskunsten. 

Med udgangspunkt i det fotografiske medie og min barndomsby Nr. Broby på Fyn, ønsker jeg med projektet at give et bud på, hvordan jeg som billedkunstner ser særlige potentialer i de ubrugte rum, som findes mange steder i de mindre lokalsamfund udenfor de større byer. For selv om jeg ikke længere bor i byen, holder jeg stadig meget af stedet. Derfor har jeg et stort ønske om at udstille mit fotografiske projekt TOMRUM i byen som en flerdimensionel byrums- og vandreudstilling. 

Jeg tror på, at billedkunsten kan vise nye veje for, hvordan byrum og lokale samfund kan aktiveres og udvikles i yderområderne, hvor der er plads og rum til at eksperimentere og udvikle nye måder at bruge og opleve samtidskunst på. Med den kommende byrumsudstilling, som planlægges til at blive vist i 2023, ønsker jeg at motivere de lokale borgere og besøgende til at blive nysgerrige, deltage og gå på opdagelse i deres lokale by og i byrummet.


Mål med projektet

Idéen er at gøre byrum og arkitektur til udstillingssteder, hvor kunsten går i dialog med byen og dagligdagen, hvorved der skabes uventede oplevelser, forskydninger og brud på hverdagen. Samtidskunsten skal ud der hvor folk lever og bor, og derved kan vi sammen skabe nye perspektiver, dialoger og fortællinger. 

Som billedkunstner ønsker jeg at arbejde med forskellige fotografiske teknikker i forhold til temaer som rum og flader, stedets arkitektur og lokalhistorie i relation til kameraets virkelighed og kunstens fantasi, flettet sammen med fortællinger og erindringer fra lokalområdet. Det er muligt, at jeg ønsker at inddrage andre kunstformer, ved at invitere et par (evt. lokale) kunstnere til at bidrage med værker.

1. Ydreområdernes potentiale:

Skabe større bevidsthed og fokus på ydreområdernes potentiale i DK.

2. Nysgerrige borgere:

Motivere borgere og besøgende til at blive nysgerrige, deltage og gå på opdagelse i ydreområderne.

3. Aktiverende samtidskunst:

Udvikle nye eksperimenterende måder at opleve samtidskunst på.


Lokaliteter

(kommer snart)

Kontakt og nyhedsbrev

Har du spørgsmål eller ønsker du at komme i kontakt med Christel angående projektet og byrumsudstillingen, så kontakt hende via email her eller på: contact@christelpilkaerthomsen.com

Ønsker du at holdes opdateret omkring projektet og udstillingen, så skriv dig op til Christel's nyhedsbrev ved at klikke her.

Jeg glæder mig til at høre fra dig. 

Using Format